040-125 0589

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ!


[contact-form-7 404 "Not Found"]

Pyydä tarjous

Pyydä nopea ja ilmainen tarjouspyyntö!

Please leave this field empty.Lähettämällä tämän viestin hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn.

OneGuest Oy

Kotitalousvähennys

Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessa kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja perusparannustyöstä sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista. Kotitalousvähennystä saat myös kotitalous-, remontti- ja tietotekniikkatöistä, jotka tehdään henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajan asunnolla.

OneGuest Oy:n palveluista kotitalousvähennys

Kaikki OneGuest Oy:n kodinhoitopalvelut ja kotipalvelut ovat tavanomaista kotitaloustyötä, eli kaikki palvelumme ovat kotitalousvähennyskelpoisia.
OneGuest Oy:n kodinhoito- ja kotipalveluita ovat esimerkiksi:
  • kotisiivous
  • ikkunoiden pesu
  • asiointiapu
  • kaupassa käynti
  • vaatehuolto
  • kotijuhlien tarjoilutyö

Kotitalousvähennyksen määrä

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. OneGuest Oy:n kotipalvelut ovat arvonlisäverottomia palveluita, jolloin vähennys lasketaan verottomasta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta. Kotitalousvähennyksenä voi vuodesta 2017 alkaen vähentää 50 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta.

Tiedon ennakkoperintärekisteriin kuulumisesta saat netistä osoitteesta www.ytj.fi. OneGuest Oy kuuluu ennakkoperintärekisteriin, ja olemme myös Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2018 on 2 400 euroa vuodessa. Määrä oli sama myös vuosina 2017 ja 2016. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos vuonna 2018 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa [(5 000 x 50 %) – 100) = 2400 euroa].

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2018 saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Kotitalousvähennyksen hakeminen

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse. Teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tai palkat ja palkan sivukulut tulee ilmoittaa esitäytetyssä veroilmoituksessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena. Esimerkiksi vuoden 2017 veroilmoitus palautetaan huhti-toukokuussa 2018.

Työn teettäjä voi myös hakea ennakonpidätysprosentin alentamista kotitalousvähennyksen perusteella eli muutosta verokorttiin sinä vuonna, kun vähennykseen oikeuttavat menot syntyvät